|   Contact  |    Prima pagina      

Proiectul

SMM
   Sistem de Management de Mediu (SMM)
   SMM in Europa
   SMM in Romania
   SMM in Primaria Municipiului Bucuresti

Eco-etichetare

Documentatie

Link-uri 


Certificarea ISO-14001

O certificare ISO 14001 dovedeste faptul ca sistemul de management de mediu a fost analizat comparativ cu acest standard, si corespunde cerintelor lui.

Acest standard ISO 14001 : 1996 Standardul sistemului de management de mediu, recunoscut international, acopera o larga arie de domenii, el putand fi aplicat oricarui tip de organizatie sau sector al industriei. Standardul, care a fost creat de catre Organizatia Internationala de Standardizare, se bazeaza pe doua concepte: imbunatatirea si continua actualizare.

Continutul standardului:

Standardul include elementele cheie pentru un sistem de management de mediu eficient care sa poata fi aplicat atat sectorului de productie, cat si in domeniul serviciilor. Pentru a obtine acest standard, o companie trebuie sa-si stabileasca obiective de mediu si tinte precum si un sistem de management de mediu necesar pentru realizarea acestor obiective. Pe langa asta, compania trebuie sa respecte procesele, procedurile si activitatile specifice sistemului de management de mediu.

Standardul contine 5 elemente:

  • Politica de mediu
  • Planificarea
  • Implementare si procese
  • Verificarea si actiunile corective
  • Reviziuirea managementului

Continua imbunatatire

Organizatiile trebuie sa identifice toate tipurile de impact de mediu si aspectele asociate si sa implementeze actiuni pentru imbunatatirea proceselor in domenii prioritare, astfel incat sa intruneasca criteriile acestui standard.

Ghid Tehnic pentru Metoda de Evaluare a Mediului (MEM)

Pentru mai multe detalii consultati Link-uri

 

Primaria Municipiului Bucuresti - Directia Protectia Mediului si Educatie Eco-Civica - Telefon/Fax 00 40 21 30 555 24