|   Contact  |    Prima pagina      

Proiectul
   Obiective
   Activitati
   Parteneri
   Unitatea de Implementare

SMM

Eco-etichetare

Documentatie

Link-uri 

 

Un scop comun al municipalitatilor din Europa, implicit al municipalitatii din Bucuresti este promovarea si sustinerea activa a dezvoltarii urbane durabile. In acest sens, municipalitatea din Bucuresti are in curs de implementare Proiectul Ecomarket, un proiect pilot, inovator si demonstrativ care propune pentru prima data in Romania o abordare integrativa a chestiunilor legate de sistemul managmentului de mediu, eco etichetare si dezvoltarea produselor si seviciilor ecologice.

Desi coordonat de catre Primaria Municipiului Bucuresti, proiectul este implementat in parteneriat cu firma daneza de consultanta - Cogita, consacrata in domeniul eco-etichetarii serviciilor de comert cu amanuntul cu Lloyd's Register Romania, in calitate de co-finantator si firma romana de consultanta Auditeco, cu o bogata experienta in formarea si implementarea sistemelor de mediu.

Declaratia Primarului General al Municipiului Bucuresti

Proiectul Life-Mediu

Ecomarket este un proiect cu o durata de doi ani, implementat in baza instrumentului financiar al Uniunii Europene pentru mediu-Life III componenta Life-Mediu. Scopul principal al acestui proiect este minimizarea impactului pe care il au asupra mediului pietele agro-alimentare, si de a arata in ce fel eco-etichetarea poate fi un instrument eficient inspre o dezvoltare durabila.

Pentru atingerea acestui scop, Ecomarket are patru obiective inter-relationate:

-    introducerea unui sistem de managment de mediu, in conformitate cu standardele ISO 14001, in cadrul celei mai ample administratii publice locale din Romania-Primaria Municipiului Bucuresti;

-    elaborarea unui model de piata ecologica si implementarea lui in doua piete pilot;

-    proiectarea, testarea si evaluarea unei metode de evaluare a mediului si a unor indicatori ai durabilitatii, in scopul obtinerii unei scheme de eco-etichetare voluntara pentru magazinele cu vanzare cu amanuntul localizate in piete;

-    diseminarea rezultatelor proiectului.

RAPORT LAYMAN

 

Primaria Municipiului Bucuresti - Directia Protectia Mediului si Educatie Eco-Civica - Telefon/Fax 00 40 21 30 555 24